Viikonloppuretki (mielikuvitus) tuntureille

Olen ollut viikon flunssan kourissa, joten aikaa on tullut vietettyä lähinnä kotisohvalla. Viikko sitten Luontokudelmia liittyi myös Instagramiin, jossa olenkin ihaillen katsellut toinen toistaan kauniimpia luontokuvia meiltä ja muualta, taidokkaita käsitöitä ja herkullisia ruoka-annoksia. Instagramissa julkaisen parhaita kuviani sekä jaan lyhyitä otoksia elämästä kameran takana. Tervetuloa seuraamaan! :)

Asiaan, ja retkelle. Lauantaiaamun lumipyryn jälkeen päivä kirkastui aurinkoiseksi. Tukkoisesta nenästä ja nuutuneesta olosta huolimatta oli pakko suunnata ulos kameran kanssa. Voisi kuvitella, ettei Valimon teollisuusalueen kupeessa tönöttävän kerrostalomme lähistöltä löydy mitään kuvattavaa, mutta päätin ottaa haasteen vastaan ja etsiä auringon valaisemia yksityiskohtia.

Näiden pienten asioiden huomaaminen on minulle antoisinta myös niillä oikeilla vaelluksilla. Kuvat aukeavat suuremmiksi klikkaamalla.

Strömberginkoski on aivan kotimme lähellä Pitäjänmäessä sijaitseva pieni vesiputous. Helsingissä luonnontilainen putous näin keskellä asutusta ja ”betoniviidakkoa” on ainoa laatuaan! Putous ja sitä ympäröivä puisto ovatkin usein kävelylenkkini varrella.

Veden määrä koskessa vaihtelee paljonkin vuodenajasta ja sademääristä riippuen. Muutama viikko sitten koski oli aivan umpijäässä, mutta tänään vesi vaahtosi ja pulppusi kuin kevättulvien aikaan. Kosken ylittävät kiviportaat olivat veden alla eikä ylitse ollut menemistä. Onneksi koskea voi ihailla myös putouksen alapuolelta sillalta.

Putouksen alta aukeaa lampi, jonka ympäristö on rakennettua puistomaisemaa. Lamparetta kiertää leveä, pitkospuumainen polku. Monet tulevat puistoon syöttämään sorsia, muitakin lintuja näkee puiston suojaisissa pensaissa. Mustarastas lauloi jo tällä viikolla!

Vain puolen tunnin miniretken jälkeen suuntasin kaupan kautta kotiin valmistamaan bataattipastaa. Pieni ulkoilu teki minulle hyvää, kamera näyttäisi kuvien perusteella käyneen tunturissa!

Tämä kuva todella hätkähdytti kotona kuvia selatessani. Siinähän on ilmiselvästi sumuinen tunturinlaki pienine puustolaikkuineen. Ja vain muutama satametriä kotisohvalta. Kuka arvaa mitä on kuvassa?

Vastaa