minä

Retkikuvia ja -kertomuksia. Tunnelmia luonnosta. Haaveilua omavaraisemmasta elämästä. Sivuillani kirjoitan minulle tärkeistä aiheista ja julkaisen valokuviani, joiden kohteena on luonto kaikessa kauneudessaan.

Synnyin Helsingissä 1984. Juuriltani olen puoliksi stadilainen, puoliksi savolainen. Lienevätkö lapsuuden kesät ja mökillä Pohjois-Savon maaseudulla saadut luontokokemukset vaikuttaneet retkeilykipinän heräämiseen muutama vuosi sitten.

IMG_6654-3
Kuva: Teemu Saloriutta

Viimeisten viiden vuoden aikana maastossa vietettyjä öitä on kertynyt useita kymmeniä vuodessa. Suurimman osan retkistä olen tehnyt LUPin retkiryhmän seurassa, mutta muitakin reissuja on mahtunut mukaan. Retkikohteina ovat olleet maamme kansallispuistot, koskemattomina säilyneet vanhat metsät sekä lukuisat luontohelmet Lounais-Suomen saaristosta aina Pohjois-Lappiin saakka. Kamerasta on tullut pakollinen osa retkivarustustani, vaikka pitkillä vaelluksilla rinkan toivoisi välillä painavan vähemmän.

Kuvauskalusto

  • Canon EOS 600D
  • Tokina AT-X Pro 11-16mm f/2.8 DX
  • Canon EF 100mm f/2.8 USM

Valokuvausharrastuksen taustaa

Perheessämme on valokuvattu aina. Äidin isä oli innokas kuvaaja ja myös vanhempani ovat sekä kuvanneet että kehittäneet kuvia itse.

20140817_1250-40_014-2Kameraa olen pitänyt kädessäni varmasti jo alle kouluikäisenä, mutta ensimmäiset suunnitelmallisemmat kuvani kuvasin filmille lukioaikana. Kuvia tuli räpsittyä kavereista ja keikoilta, kaupungista ja mökkireissuilta. Kuvat toimivat tuolloin pääasiassa dokumentaationa ja muistojen tallentajana itselleni. Vuonna 2003 sain ylioppilaslahjaksi ensimmäisen digipokkarini. Kätevän kokoinen kamera kulki mukana joka paikassa, mutta en tuolloin vielä ajatellut valokuvaamisen olevan varsinainen harrastus.

Retkeilyharrastukseni sai alkukipinän kesällä 2010, vaelluskurssin kautta.  Maastossa vietetyn ajan lisääntyessä kuvauskohteeksi päätyy yhä useammin luonto. Minua kiehtovat erityisesti luonnon pienet yksityiskohdat, jotka lähes piilossa odottavat kulkijaa. Jäkälät, sammalet, sienet ja kasvit ovat suosikkiaiheitani. Uuden laajakulmaobjektiivin hankinta on saanut minut inspiroitumaan maisemista uudella tavalla. Luontokuvauksessa yhdistyvät saumattomasti luovuus ja tekniikka, joten haasteita ja itsensä kehittämisen mahdollisuuksia riittää loputtomiin.

Yhteystiedot

Sonja Saloriutta
sonja.saloriutta(ät)gmail.com
www.luontokudelmia.fi
Seuraa Luontokudelmia Instagramissa!

Kommentit ja palaute ilahduttavat minua, sekä tietysti kuvapyynnöt. Galleriaan olen koonnut kuvieni parhaimmistoa eri aiheista. Kaikki sivuston kuvat ovat omiani, ellei toisin mainita. Ethän käytä niitä ilman lupaa.

kkblogitouko2017