Vegaaniset letut

Tänään satoi lunta juuri sen verran, että maa on valkoinen! Mikäpä sen parempi alkavan talven herkku, kuin letut. :) Yleensä teen lettutaikinan ilman ohjeita omasta päästä, mutta vegaanisten lettujen ohjeen etsimiseen menee joka kerta aikaa. Eipä mene enää, kun ohje on nyt tallessa täällä blogissa.

Vegaaniset letut (n. 40 kpl)

  • 1 L soijamaitoa
  • 1 L vettä
  • n. 10 dl vehnäjauhoja
  • 5 rkl perunajauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • n. 1/2 dl rapsiöljyä

Lisäksi: paistamiseen kasvimargariinia ja hyvä paistinpannu
Esivalmistelut: 30 min.
Paistamiseen kulunut aika: 1 h 30 min.

Vegaanisissa letuissa maito on korvattu soijamaidolla ja kananmuna perunajauhoilla.

20141023_1339-57_001

1. Sekoita kaikki lettutaikinan ainekset keskenään noin 3 litran muovikulhossa. Vispilällä saa jauhot sekoittumaan parhaiten nesteeseen. Annan taikinan turvota noin 30 minuuttia välillä sekoittaen, jotta siihen ei jäisi jauhopaakkuja.

2. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja laita nokare margariinia pannulle. Kun rasva kuplii, kaada n. 1 dl taikinaa pannun keskelle. 1 desilitran mitalla on kätevä annostella, kulhosta ei kannata kaataa. :)
Tässä vaiheessa vierähtääkin puoli toista tuntia. Puolellakin taikinamäärällä saa jo mukavan kokoisen lettupinon.

3. Nosta paistetut letut lautaselle pinoon.

20141023_1435-22_004

Nauti vaikka vadelma- tai omenahillon kera. :)

20141023_1434-00_003