Huikea revontulinäytös Helsingissä

Oli aivan tavallinen tiistai-ilta. Työpäivän päätteeksi ruokapöydässä oli kuitenkin jännittynyt tunnelma. Kännykän vilkuilua, kameroiden pakkaamista ja revontulihälytysten seuraamista. Mittareiden lukemat paukkuivat koko Suomessa, mikä lupaili koko taivaan revontulia Helsinkiin asti. Tätä ei voi missata!

Saimme sopivasti kyydiin kotiovelta Malminkartanon täyttömäelle, josta näkisi hyvin jokaiseen ilmansuuntaan. Juostessani autolle yläpuolella häilyi valosaasteesta huolimatta mikäpä muukaan kuin revontulikorona! Siis Helsingin Pitäjänmäessä!

Täyttömäelle nouseminen olikin varsinainen kuntotesti satoine portaineen… Loppuilta olikin sitten aivan huikea.

Iltakahdeksan aikaan revontulet voimistuivat ensimmäisen kerran. Korona viipyi yläpuolella niin kauan, että tarkennusta ja muita asetuksia ehti säätää ajan kanssa. Kotona oli tullut sen verran kiire lähtö, ettei otsalamppukaan tullut mukaan. Kameran nappulat alkoivat kuitenkin löytyä pimeässäkin.

Lähes kaksi tuntia revontulet pysyttelivät taivaalla melko himmeinä. Juuri kun aloimme katsoa aikatauluja sopivaan bussiin, alkoi edellistäkin huikeampi näytös!

Tasan kaksi vuotta sitten revontulet välkkyivät Helsingissä lähes yhtä kirkkaina. Nukuin silloin autuaan tietämättömänä onneni ohi. Eilinen oli kyllä yksi hienoimpia luonnonnäytelmiä, mitä olen nähnyt. Vain hieman kateellisena mietin niitä, jotka pääsivät ihailemaan näitä reposia valosaasteettomassa paikassa.

Vastaa