Gluteenittomat suklaamuffinssit, nam!

Välillä mietin, olenko oikealla alalla luonnontieteiden opettajana vai olisiko sittenkin pitänyt opiskella jotakin enemmän ruokaan liittyvää. Toisaalta, ruoanlaitto ja leipominen ovat ihania harrastuksia ja tuovat piristystä arkeen. Perjantai-iltapäivänä sain leipomisinspiraation ja tekaisin kaapista löytyvistä aineksista muffinsseja.

Muffinsseissa maistuu banaanin makeus, sokeria on vain 3 rkl, koska enempää ei ollut kaapissa. Tavallisesti muffinssiohjeissa on jopa 2 dl (!?!) sokeria, mutta vähemmälläkin onnistuu ihan hyvin. Rasvana näissä oli auringonkukkaöljyä, joten kovia rasvojakaan ei aina tarvita herkkuihin. :)

Gluteenittomat banaani-suklaamuffinssit (16 kpl)

1 1/2 dl   auringonkukkaöljyä
3 rkl ruokokidesokeria
3 rkl Dumle-kaakaojauhetta (jos käytät tummaa kaakaojauhetta, tarvitaan vähemmän)
2 kananmunaa
2 dl täysjyväriisijauhoja (Viljatuote)
2 dl gluteenitonta jauhoseosta (Sunnuntai)
2 tl leivinjauhetta
150 g sulatettua suklaata (Fazerin cashewpähkinä-maitosuklaalevy, josta 50 g tuli syötyä leipoessa…)
1 banaani pieniksi paloiksi pilkottuna
1 1/2 dl kylmää vettä

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Paloittele suklaa kulhoon ja sulata se puoliteholla mikrossa. Lämmitä vain vähän aikaa kerrallaan, ettei suklaa pala. (Käyttämäni suklaa saattaa sisältää pieniä määriä vehnää, joten jos sinulla tai vieraillasi on todettu keliakia, voit käyttää jotakin muuta suklaata.)

Kuori banaani ja pilko se noin 1/2 cm kokoisiksi paloiksi. Kypsän banaanin voi soseuttaa lusikalla kulhossa.

Sekoita vispilällä öljy, sokeri, kananmunat, kaakaojauhe ja mikrossa sulatettu suklaa tasaiseksi massaksi.
Lisää kuivat aineet kulhoon vuorotellen veden kanssa, esimerkiksi 2 dl jauhoja ja sen jälkeen puolet vedestä (3/4 dl). Lisää lopuksi banaanipalat.

Laita paperiset leivontavuoat muffinssipellille ja nostele taikinaa lusikan avulla vuokiin. Taikinasta tuli 16 muffinssia, joten jouduin paistamaan ne kahdessa erässä. Yhdelle muffinssipellille mahtuu yleensä 12.

Paista muffinsseja uunin keskitasossa 225 asteessa 10 minuuttia.

Nauti teen ja hyvän seuran kanssa. :)

gluteenittomat_suklaamuffinssit2

Vastaa