Virkattu kori muovipusseista!

Syyskuun ajan vietetään Muovitonta Syyskuuta. Törmäsin kampanjaan missäpä muualla kuin facebookissa ja päätin lähteä mukaan tarkkailemaan omaa muovin kulutustani ja vähentää syntyvän muovijätteen määrää.

Muovia on kaikkialla ja päivittäistä muovitavaroiden käyttöä on vaikea vältellä. Vaikka kannankin mukanani kankaista ostoskassia, on kotiin kertynyt melkoinen kokoelma erilaisia muovipusseja.

Yleisin käyttötarkoitus vanhoille muovipusseille on käyttää niitä roskapusseina, mutta juuri kaatopaikoille kertyvä, lähes ikuisesti säilyvä, muovi on ongelmallista. Tässäpä yksi vinkki muovipussien uusiokäytöstä. :)

Muovikuteen leikkaaminen

1. Levitä muovipussi tasaiselle alustalle (esim. lattialle tai pöydälle). Jos leikkaat matolla tai päiväpeitolla, varo leikkaamasta reikiä.

2. Leikkaa pussin vahvennettu kahvaosa tai kantokahvat pois. Pussi on nyt suorakaiteen muotoinen.

3. Leikkaa pussi 1-1,5 cm hapsuiksi kuvan osoittamalla tavalla. Ohuet pussit voi leikata hieman leveämmiksi, paksumpaa muovia olevat kapeammiksi. Jätä hapsut reunasta kiinni.

4. Leikkaa pussin pohjassa oleva kaksinkertainen kohta auki kuten alemmassa kuvassa. (Useissa tavallisissa kauppojen muovikasseissa riittää pienen kaistaleen leikkaaminen pohjasta, jolloin pussista saadaan molemmista päistä avoin lieriö.)

5. Tadaa! Kaikki hapsut on nyt leikattu.

6. Seuraavaksi tapahtuu taikuutta. Käännä pussi niin, että hapsujen kiinnittymiskohta on päällä. Yhdistä hapsujen leikkauskohdat viistosti. Alla olevista kuvista voit katsoa mallia.

Kun tämän tekniikan oppii, voi saamaa hyödyntää myös vanhojen t-paitojen leikkaamiseen trikookuteeksi. :) Ja on muuten taatusti nopeampi tapa, kuin leikata spiraalina, jolloin jälki on ainakin itselläni myös paljon epätasaisempaa!

7. Tässä vaiheessa voit tarkistaa, että taikatemppu on toiminut ja sinulla on muovipussista lähtevää yhtenäistä nauhaa!

8. Jatka leikkaamista loppuun asti, kunnes sinulla on kasa muovikudetta.

Korin virkkaaminen

Jos virkkaamisen perusteet ovat tuttuja, niin korin tekeminen on helppoa. Kirjoittelen kuvallisia ohjeita korin aloituksesta toinen kerta, kunhan saan edellisen korin valmiiksi. :)

Netistä hakemalla löytyy hyviä ohjeita aloitus-, ketju- ja kiinteän silmukan virkkaamiseen. Kuvan kori on aloitettu pohjasta ja virkattu kiinteillä silmukoilla koukulla nro. 9.

Nämä muovipussit eivät päädy kaatopaikalle, sillä kaunis kori on kestävä ja pestävä. Kori sopii lehtikoriksi, villasukille, pyykkikoriksi, ilmavaksi sienikoriksi… Vaikeaa tässä on vain värien valitseminen!

Vastaa