Viiden vuoden keskeneräisyys

Keväällä 2017 elämässäni oli suurten myllerrysten aikaa. Edellisenä syksynä, marraskuussa 2016 minut kohtasi työuupumus eli burn out. Totaalinen musta-aukko, joka oli vuosia hiipinyt lähemmäs. Jäin silloisesta työstäni sairaslomalle keskivaikean masennuksen vuoksi ja opettelin vähitellen tunnistamaan oman jaksamiseni rajoja sivuutettuani kaikki merkit niiden olemassa olosta jo vuosia.

Neuloin, neuloin, nukuin, neuloin. Blogini hiljeni, kun keskityin karsimaan elämästäni kaiken ylimääräisen, mikä kuluttaa voimiani. Tein vain asioita, joista tunsin iloa vailla minkäänlaista pakkoa tehdä.

Mitä Luontokudelmia-blogin taakse kuuluu nyt 2022, kun tuosta uupumuksesta on kulunut 5 vuotta?

Huhtikuussa 2017 teimme puolison kanssa talokaupat Järvenpäässä sijaitsevasta hirsimökistä ja vaihdoimme elämän Länsi-Helsinkiläisessä vuokrakerrostalokaksiossa punaiseen tupaan ja perunamaahan. Aivan kuin olin muutamia vuosia sitten haaveillut.

Kesän 2017 vietimme uutta kotia remontoiden ja silloin ajatukseni oli alkaa jakaa kuvin ja sanoin matkaamme perinneremontoinnin opettelusta. Purkamista, maalaamista, pihan laittoa ja fiilistelyä.

Tuore uupumus kuitenkin muistutteli aika ajoin, ettei jatkuvan suorittamisen tielle kannattaisi lähteä, joten blogi jäi vähitellen kokonaan. Tiesin kuitenkin, että palaisin, kun aika olisi oikea.

Oma koti! Huhtikuu 2017.

Kevät ja kesä 2017 menivät myös karsiessa ja myydessä tavaraa, jota kaksioomme oli kertynyt yhteisen 3 vuoden aikana siinä asuessamme. Kuskasin läpikäytyjä tavaroita vuokravarastoon ja möin tarpeetonta fb:n kirppisryhmissä. Vein paljon tavaraa lahjoituksina Kierrätyskeskukseen.

Jottei elämästä puuttuisi tekemistä, olimme varanneet juhlapaikan hääjuhlaamme varten 9.9.2017! Virallinen muutto Helsingistä Järvenpäähän oli noin viikkoa ennen häitä, joten voin kertoa, että juhlapaikalle Helsingin Lammassaareen lähdettiin aikamoisen kaaoksen keskeltä ja viimeisiä vaatekappaleita etsien… Nyt tuo tilanne vähän naurattaa ja juhlat olivat meidän näköiset ja tunnelmalliset. Tuntuu, että muutamassa vuodessa ns. ekohäätkin ovat yleistyneet ja meidän juhlista riittäisi jossain vaiheessa vinkkejä jaettavaksi.

Lammassaaren Pohjolan Pirtti kuvattuna 2016 syksyllä.

Seuraaviin vuosiin onkin mahtunut toinen toistaan suurempia muutoksia niin henkilökohtaisesti kuin globaalistikin. Niistä lyhyesti tässä.

Tuohesta käsintehdyt korvakorut olivat ensimmäinen tuotteeni yrittäjänä 2017.

Hyppy yrittäjyyteen ja sitten äidiksi

11/2017 perustin toiminimen Taitohelmari ja hyppäsin yksinyrittäjäksi starttirahalla

2018 tein töitä mm. perheissä viikon ruuat valmistaen, villiyrtti- ja linturetkiä vetäen, lankojen sienivärjäystä opettaen ja pieniä remontteja tehden. Yrittäjänä saatoin tehdä kaikkea mitä osaan ja haluan!

10/2018 tein positiivisen raskaustestin

5/2019 Tein töitä yksinyrittäjänä, kunnes jäin äitiyslomalle

7/2019 Heinäkuussa perheeseemme syntyi ihana tyttö, joka mullisti koko elämäni

Noin 3 kiloa täydellisyyttä.

2019-2021 olin lopulta 2 vuotta kotona lapsen kanssa, töihin ehtisi kyllä keskittyä myöhemmin

2020 Meillä vauvavuosi ja taaperovuosi menivät kotona ja puoliso siirtyi 100% etätöihin pandemian takia. Perheen yhteinen aika lisääntyi, kun päivittäinen työmatka ja niihin menevä aika jäi pois. Olimme tässä onnekkaita ja elämä jatkui varsin tavallisena pandemiasta huolimatta.

12/2020 Olin lopullisesti kyllästynyt kodin tavaramäärään ja karsinut autolastillisia meille tarpeetonta tavaraa eteenpäin. Voisinko auttaa tässä myös muita?

4/2021 Kyllä! Huhtikuussa valmistuin ammattijärjestäjäksi ja aloin suunnitella paluuta oman yrityksen töihin elokuussa 2021!

8/2021– Töitä ammattijärjestäjänä ja kotien kokonaisvaltaisena arjen helpottajana!

2022 On kulunut 5 vuotta uupumuksesta, talokaupoista ja kohta myös alustani yksinyrittäjänä. Tuntuu, että olen löytänyt oman tavan tehdä työtä, uskallan kokeilla uutta ja jättää jotain pois, jos se ei enää tunnu hyvältä. Minulla on rajat, ja saan itse päättää miten työtä teen.

Tämän lyhyen takaisin paluu-postauksen kirjoittaminen on ollut mielessä varmasti satoja kertoja. Olen viimeiset vuodet ollut aktiivisempi lähinnä Instagramissa, mutta koko ajan olen yhä enemmän kaivannut takaisin oman sisällön tekemiseen ja pidempien tekstien kirjoittamiseen.

Haaveena on kirjoittaa kirja omasta tavarasuhteestani ja koko elämän varrelta tarttuneiden oppien vaikutuksesta siihen, että päädyin viime vuonna koulutetuksi ammattijärjestäjäksi. Blogi olisi hyvä kanava harjoitella kirjoittamista lisää ja katsoa, millaisen vastaanoton tekstini saavat.

Haluan myös jatkaa täällä blogissa siitä mihin 2017 jäin. Kirjoittaa luontoretkistä, käsitöistä, ekologisemmasta elämästä ja nyt lisäksi äitiydestä.

Tervetuloa lukemaan uudet ja vanhat, ihanaa kun olet siellä! <3

Sonja

Vastaa