Vanhan liitutaulun uusi elämä

Löysin tammikuussa roskiksesta (!) ihanan pienen liitutaulun, joka kuluneesta ulkomuodostaan huolimatta ansaitsi mielestäni vielä uuden kodin. Samalla viikolla kirppikseltä jäi käteen maustehyllykkö 0,50€. Vaikka olenkin viime aikoina yrittänyt rajoittaa kierrätystavaroiden raahaamista kotiin, niin nämä saivat tehdä poikkeuksen. :)

Eteisen maalaamisen jäljiltä kaapissa oli vielä valkoista sisustusmaalia, joten aloitin pienen maalausprojektini liitutaulusta.

Liitutaulu oli kiinnitetty kehyksiin pienillä nauloilla, jotka irtosivat suhteellisen siististi vasaran ja sivuleikkurien avulla. Muutamasta kohdasta liitutaulun reuna murtui, mutta onneksi takareunat jäävät kehysten taakse piiloon.

Hioin puuosat kevyesti hiekkapaperilla ja pyyhin pölyn pois kostealla paperilla.

Sitten olohuoneen matolle pari sanomalehteä sekä jätesäkki maalausalustaksi, ja hommiin. Kaksi kerrosta maalia riitti tasaisen pinnan aikaansaamiseksi.

Samalla kun kehykset kuivuivat maalista, pesin liitutaulun astianpesuaineella ja rätillä. Harkitsin jopa taulun maalaamista myöhemmin liitutaulumaalilla, mutta päätin kuitenkin säilyttää sen alkuperäisessä kunnossaan. Kaiken ei tarvitse aina olla niin uuden ja valkoisen näköistä. :)

Muutaman tunnin jälkeen liitutaulu oli kuivanut ja ruuvasin irroittamani ripustuskoukut takaisin paikoilleen.

Tällä hetkellä taulu majailee eteisessä, toistaiseksi Lundia-hyllyllä nojaten. Ehkäpä jossain vaiheessa seinältä löytyy sopiva paikka. Taululle voi kirjoittaa pieniä terveisiä arjen piristykseksi tai tehdä vaikka kauppalistaa. Huopakankaasta joskus käsin ompelemani pöllö ja Jurmosta löytämäni puun pala pääsivät taulun kaveriksi.

Tällaisia pieniä tuunausprojekteja olisi kiva ehtiä tekemään enemmänkin, maustehylly odottaa vielä jonossa. :)

Vastaa