Ruskaa ja mielenosoitusta

Keltaiset, oranssit ja punaiset lehdet hehkuvat iltapäivän auringossa, kun pyöräilen kotoa kohti Kamppia. Olen matkalla valokuvauskeikalle Stop TTIP-mielenosoitukseen.

Narinkkatorille alkaa kerääntyä väkeä. Rummut pärähtävät ja satojen ihmisten muodostama kulkue suuntaa kohti Mannerheimintietä.

Mielenosoitus sujuu rauhallisesti ja ongelmitta. Tunnelmaa keventämässä väkijoukossa singahtelee puhallettava maapallo. Pallo on kirjaimellisesti meidän käsissämme.

Mistä ihmeestä on kysymys? Lisätietoa löytyy esimerkiksi kansalaistoimijoiden TTIP-infosivuilta täältä.

Kaunis Helsinki

Kansalaisvelvollisuudet on hoidettu, joten kotimatkalla jään nauttimaan ruskan väreistä Töölönlahdelle. Entisiltä kotinurkilta oli lyhyt matka kävelylenkille lahden ympäri, mutta viime aikoina ei ole tullut liikuttua täällä päin. Näin upeaa ruskaa ei ole joka syksy! Tyyni vedenpinta saa maiseman näyttämään maalaukselta.

Aivan rannan tuntumassa uiskentelee kyhmyjoutsenia. Valokarnevaaleja viettävän Linnanmäen valot heijastuvat vedestä, Vuoristoradalta kuuluva kiljunta kantaa tänne asti.

Jatkan kotimatkaa pyörällä kohti Pikku Huopalahtea. Ilta on lämmin ja pimeästä huolimatta puiden lehdet loistavat keltaisina. Pysähdyn kuvaamaan lammelle, pyörän tarakka toimii hyvin jalustana.

Kaupunkiluontoa ja arkisia reittejä tulee kuvattua aivan liian harvoin. Onneksi tänään tuli ikuistettua hämärtyvää syksyistä iltaa kotimatkalla.

Vastaa