Minut on haastettu!

Avasin sivustoni tammikuun alussa pitkän haaveilun jälkeen. Muutamia huimia kävijäpiikkejä lukuun ottamatta, vakituisia lukijoita on sivuillani melko vähän. Niinpä olin iloisesti yllättynyt saadessani seuraavanlaisen haasteen Minnalta, jonka blogia lukiessa löytyi monta yhteistä asiaa!

Haasteen tarkoituksena on löytää uusia blogeja ja auttaa huomaamaan heitä, joilla on alle 200 lukijaa.

1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Pitää vastata haastajan 11 kysymykseen.
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Sitten tulee valita 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa.
5. Sinun tulee kertoa kenet olet haastanut.

11 asiaa minusta

1. Rakastan erilaisten listojen tekemistä. Kauppalista, to do-lista, soittolista, mikä vaan. Viimeisimpänä lista karsituista tavaroista. Jos asioita voi vetää yli, aina parempi. Hahmottelen usein blogikirjoituksenikin ensin ranskalaisilla viivoilla, listaksi asioita.

2. En omista TV:tä. Ilmankin pärjää, olen pärjännyt jo yli 3 vuotta. Mieluummin katselen vaikka auringonlaskua tai täysikuuta jossakin kaukana kaupungista.

3. Olen käynyt Tshernobylissa ja Pripyatin aavekaupungissa. Matka 26.4.1986 tapahtuneen ydinvoimalaonnettomuuden sijoille oli pysäyttävä kokemus. En kannata ydinvoimaa.

Hylätty huvipuisto, Pripyat. 16.5.2007
Hylätty huvipuisto, Pripyat. 16.5.2007

4. Pelkään hämähäkkejä. Retkeily on tosin ollut pakollista siedätyshoitoa fobiaan, koska metsässä joutuu kohtaamaan kaikenlaisia öttiäisiä. Olen myös yrittänyt suhtautua näihin 8-jalkaisiin kavereihin biologin mielenkiinnolla, mutta suuremmat edistysaskeleet ovat vielä tekemättä.

5. Pidän pöllöistä. Olen kuulemma pitänyt lapsesta saakka, pienenä hymyilin nähdessäni pöllökuvia. Haluaisin päästä näkemään ainakin kaikki Suomessa tavattavat pöllölajit, myös tornipöllö olisi aika kiva. <3

Hiiripöllö Porkkalassa. 1.3.2014
Hiiripöllö Porkkalassa. 1.3.2014

6. En ole koskaan omistanut tiskikonetta. Itseasiassa pidän käsin tiskaamisesta. Siinä näkee heti työnsä tuloksen, ja käsin tekeminen on vähän kuin meditaatiota. Tosin neulominen ajaa myös saman asian, ja on vielä mukavampaa. :)

7. Pidän todella paljon sinihomejuustosta, ihan kaiken kanssa. Jouluna tietenkin pipareiden päällä ja riistaruokien kastikkeeseen myös. Suosittelen kokeilemaan oudolta kuulostavaa yhdistelmää vaniljajäätelö + Aura-muru + piparimurut. Omnom.

8. Soitin 15 vuotta klarinettia. Viimeisillä soittotunneilla taisin käydä 2007, ja sen jälkeenkin soitin pari vuotta puhallinorkesterissa. Nyt muut harrastukset ovat vieneet mennessään, mutta ehkäpä joskus vielä verestän taitojani!

9. Haaveilen välillä pitkistä hiuksista, mutten jaksa kuitenkaan kasvattaa kahta kuukautta kauempaa. Vuonna 2000 näytin tältä:

"Ankkapuisto", Alppila. Kesä 2000
”Ankkapuisto”, Alppila. Kesä 2000

10. Olen juossut puolimaratonin. Osallistuin epäsäännöllisen lenkkeilyn jälkeen kokeilumielessä Helsinki City Runiin 8.5.2010. Tavoitteena oli päästä maaliin hengissä, voittaa itsensä ja taistella fyysistä väsymystä vastaan mielen voimalla. Mind over matter!

11. Yläselkääni koristaa suuri vaaleanpunainen lootus. Otin ensimmäisen (ja tällä hetkellä viimeisen) tatuointini syksyllä 2011 ja aloitin heti 8 tunnin neulatuokiolla… Kipu oli kovempaa kuin osasin kuvitella, mutta kuva symboloi minulle mm. uuden elämänvaiheen alkua.

Sitten vastaukset Minnan esittämiin kysymyksiin.

1. Mikä ilahduttaa sinua joka päivä?
-Pienet asiat. Tänään aamulla ikkunan läpi kantautunut peipon laulu ja luonnon herääminen kevääseen. Yritän nähdä jokaisessa päivässä hyvää.

2. Mitä söit aamiaiseksi?
-Spelttipuuroa ja puolukkahilloa. Ja vihreää teetä hunajan kera.

3. Mikä paikka on tehnyt sinuun vaikutuksen?
-Voi, niitä on monia! Sanotaan kotimaasta ainakin Jurmon saari, jonne ole menossa pääsiäisenä.

4. Mikä on sinun ekotekosi luonnolle?
-Liikun pyörällä ja jalan niin paljon kuin mahdollista. Asun Helsingissä keskustan lähettyvillä, joten julkista liikennettä käytän myös paljon. Arkena syön melko kasvispainotteista ruokaa, koska ekologisuuden lisäksi se on myös hyvää ja terveellistä.

5. Taiteilija, jonka työt koskettavat?
-Pakko sanoa, että Tove Jansson. Luen juuri hänen kirjaansa Näkymätön lapsi ties kuinka monetta kertaa. Muumien filosofisten ajatusten lisäksi pitäisi kyllä tutustua paremmin muuhunkin tuotantoon.

6. Mikä liikuntamuoto on sinulle läheisin?
-Kävely, mielellään luonnossa. Vaeltaessa on tärkeää, että jalat ovat kunnossa, joten välillä kävelen pitkiäkin matkoja hyötyliikuntana.

7. Suosikkipaikka kotonasi?
-Tällä hetkellä koti on yhtä kaaosta muuttoa odotellessa, ja eniten vietän aikaa koneen ääressä. Koneella myös kirjoitan ja käsittelen kuvia, joten sanotaan nyt se. :) Uudessa kodissa haluan tehdä parvekkeesta suosikkipaikkani.

8. Mistä tulet?
-Onpas filosofinen kysymys. Tähän voisi vastata monella tasolla, mutta vastaan lyhyesti: Helsingistä.

9. Montako etukorttia omistat?
-Liian monta, varmaan yli 10. Kaikkia ei edes tule käytettyä niin usein, että saisi mitään etuja.

10. Mistä haaveilet?
-Ehkä jossain vaiheessa elämää muutosta maalle, lähemmäs luontoa. Haave, jolla on hyvät mahdollisuudet myös toteutua.

11. Minne vielä joskus haluaisit?
-Haluaisin syödä taidolla valmistettua sushia Japanissa.

11 kysymystä haastetuille:

1. Mikä sinusta tulee isona?
2. Kaunein paikka, jossa olet käynyt?
3. Mistä saat parhaat inspiraatiot kirjoituksiisi?
4. Mitä pelkäät eniten maailmassa?
5. Lempilelusi pienenä?
6. Kuinka monta jäkälälajia on Suomessa (älä lunttaa) ?
7. Milloin olet viimeksi hiihtänyt?
8. Pidätkö yllätyksistä?
9. Onko sinulla lemmikkejä?
10. Jos et pitäisi blogia, mitä tekisit?
11. Miten nautit kesästä?

Haastan seuraavat: Metsälintu, Luihin & Ytimiin, The Quiet Picture, Kuvastimessa, Kesän taikaa, Omat jutut, Helluriheijaa!, Osumia ja hosumia, Fotaaja ja tuhat sanaa, Taitokuva ja Taloni maalla.

Huh, sainpas yksitoista kasaan. Ja eikun haastetta eteenpäin, mahtavia blogeja tuli selattua näidenkin lisäksi. :)

Vastaa