Kiitollisuusharjoituksia

Viime vuosina olen yrittänyt opetella ajattelutapaa, että jokaisesta päivästä löytyy aina edes pieni kiitollisuuden aihe. Helpoiten alkuun pääsee kirjoittamalla joka ilta yhden tapahtuman tai asian, joka on ilahduttanut kuluneen päivän aikana. Sellainen löytyy varmasti.

Viikossa listaan kertyy jo monta aihetta, joinakin päivinä voi kirjata vaikka useita, jos siltä tuntuu. Vähitellen huomaa, että tiedostamalla pieniä onnelliseksi tekeviä asioita arjen keskellä, tulee asennoiduttua vaikeuksiinkin vain väliaikaisina tilanteina.

20140105_1315-38_053

Viikko sitten olin siskontyttöni 3-vuotissynttäreillä. Kakun koristelua, sokerimassan maistelua ja lopuksi tahmaiset kädet pyyhittiin juhlamekon helmaan… Päivänsankari otti pöydän kattamisen tärkeänä tehtävänä ja kieli keskellä suuta asetteli lusikoita kahvikuppien aseteille. Onnea! <3

Tällä viikolla olin onnellinen kaikista ihanista ihmisistä elämässäni, ensilumesta, pyöräilystä, tanssitunneista, tavaroistaluopumisprojektin etenemisestä, aloitetuista villasukista, leipomisesta…

Siinäpä yksi asia viikon jokaiselle päivälle!

Tämä kiitollisuusharjoitus olkoon haasteena kaikille talven pimeyteen kyllästyneille. Nautitaan talvesta ja vihdoin sataneesta lumesta – ei tätä kauan kestä, kevät on täällä ennen kuin huomaammekaan!

Vastaa