Kaunista ja hyvää

Sain eilen postissa kirjan, josta kuultuani minun oli pakko saada se. Kirja herkuttelijoille ja hyvää oloa vaaliville nautiskelijoille. Ja kaiken hyvyyden lisäksi ohjeet ovat ilman gluteenia ja valkoista sokeria! Kuulostaako täydelliseltä?

Kirjan tekijä on ihanan Vanelja-blogin pitäjä Virpi Mikkonen. Päädyin alunperin sivuille etsiessäni gluteenittomia leivontaohjeita, ja aikani ihailtuani olinkin jo tilaamassa kirjaa. Suosiosta kertoo ehkä jotain se, että joulukuussa julkaistusta kirjasta oli satoja varauksia kirjastojen muutamiin niteisiin. En jaksanut odottaa.

En ollut koskaan ennen tehnyt raakakakkua, joten kirjasta päätyi mielenkiinnosta kokeiltavaksi lime-suklaakakku. Kakku sisältää mm. limeä, banaania ja avokadoa eivätkä muutkaan ainekset kuulostaneet liian eksoottisilta. Limen kuorta raastaessani keittiön täytti ihanan raikas tuoksu.

Ohjetta oli helppo seurata ja kohta irtopohjavuoka kakkuineen sujahti pakkaseen jähmettymään.

Reilun tunnin päästä koristelin kakun kaakaonibseillä, kookoshiutaleilla, limen kuorella ja raakakaakaojauheella. Hyvä resepti on mielestäni sellainen, jota seuraamalla saa aikaan lähes samanlaisen tuotoksen kuin alkuperäinen. Ja tällä ohjeella se kyllä onnistui. :)

Entäs maku sitten? Meilläkin kävi, kuten kirjassa sanotaan:

Kakku on ollut vajaan vuorokauden jääkaapissa, ja jäljellä on alle puolet. Kaurapuuron sijaan aloitin tänään aamunkin tällä ihanuudella. Ja vähän työpäivän jälkeen…

Tämä kirja tulee varmasti leivottua kannesta kanteen. Arvostan myös sitä, että kaikki kirjan herkulliset kuvat ovat tekijän omia. Kokonaisuus kaikkea kaunista ja hyvää. :)

Vastaa